OTC DAIHEN роботска рака за заварување модел AX-V6 со шест степени на слобода и систем за управување AX-C. AX-V6 е манипулатор кој се движи со голема брзина, со кое се намалува потребното време за производство. Се користи за MIG/MAG заварување, TIG заварување, Tandem MAG заварување. Со овие карактеристики како и вградениот шок сензор во пиштолот за заварување и подобрената системска конфигурација, AX-V6 е идеален за лачно заварување при голема брзина.
Карактеристики:

  • Број на оски: 6
  • Дофат на хоризонтална рака: 1402mm
  • Точност/повторливост: ±0.08mm