Прекините во електричното напојување, без разлика дали се поради дефект, човечко влијание или лоши временски услови можат целосно да наштетат на работниот процес. Затоа дизел агрегатите се одличен резервен план за непречена работа во било какви услови
Раде Кончар ТЕП е генерален застапик и сервисер на ЕМСА дизел агрегатите и нуди огромен избор од гамата на светски производители на мотори и алтернатори (Perkins, Deutz, Volvo, Baudouin и многу останати).
Агрегатите се карактеризираат со одличен квалитет, модерен и иновативен дизајн, намалено ниво на бучавост. Раде Кончар ТЕП и Емса нудат и ефикасни решенија според специфичните барања на клиентите.

Основни карактеристики:

  • опсег на моќност: 10-2500kVA
  • галванизиранo и звучно изолирано куќиште (canopy)
  • автоматски трансфер панел (АТЅ)
  • автоматски контролен панел.